Home het leven Eerste date, opnieuw

Eerste date, opnieuw

written by michel March 15, 2017

Een kaartje op tafel: “Perron 3, 14:18. Neem een tandenborstel en een boxershort mee, verder niks.” Zo begon een van de leukste dagen van mijn afgelopen jaar.

Eenmaal op het station stond daar Fanny, die ik die week vijf jaar kende. Een koffie in elke hand en een glimlach van oor tot oor. “Wat gaan we doen?”, vroeg ik, maar meer dan “Dat zul je wel zien” kreeg ik niet.

In de trein (richting Zwolle ging het) kreeg ik oordopjes en luisterden we samen naar liedjes van vijf jaar oud. Precies de liedjes die we toen luisterden: eerste date, eerste kus, liedjes die toen eindeloos op repeat stonden en ik al een hele tijd niet meer had gehoord.

Bij de overstap op station Deventer begon me iets te dagen. Vijf jaar geleden was ik hier ook, voor onze eerste echte date. Ook toen wist ik niet precies wat we gingen doen, maar kreeg ik alleen te horen dat ik me op station Enschede diende te melden.

De rest van de dag was een kopie van vijf jaar geleden: Fanny had onze hele eerste date gerecreëerd. We struinden kletsend door de stad, deden een drankje bij die kroeg van vijf jaar geleden, gingen in de zon in het park liggen en kozen hetzelfde restaurant als toen.

Ook nu vloog de avond voorbij, net als toen. Dat er geen treinen meer gingen was dit keer geen verrassing. Op de plek van het schattige hotel waar we jaren geleden ’s avonds laat aanklopten stond nu een hypermodern gebouw – een nieuw hotel. Dit keer was er gelukkig al een kamer gereserveerd 🙂

Het grootste verschil met vijf jaar geleden? Ik was een stuk minder nerveus. En de volgende ochtend hoefden we niet ieder terug naar een andere hoek van het land, maar konden we lekker samen naar huis.

Deze blog is eerder gepubliceerd op www.heylove.nl.

You may also like

Leave a Comment