Home featured De zanger

De zanger

written by michel June 20, 2007

Geen flauw idee wat ‘ie zingt. Het klinkt nergens naar verder. En het maakt ook geen reet uit eigenlijk. Het is namelijk een zwerver, zo’n onbestemd type. En hij stinkt. Mensen lopen er dus met een wijde boog omheen.

Maar, hij loopt wel luid zingend over straat, midden in het centrum. Zo vrolijk als wat, vast omdat de zon schijnt. En dat maakt eigenlijk iedereen die ‘m ziet ook wel een klein beetje vrolijk. Kleine geniepige glimlachjes overal, zo’n blije golf die je eigenlijk even wil met iemand delen. Dus bijna iedereen kijkt even om zich heen, zoekend naar oogcontact. Met een blik van ‘wat een mafkees’, maar ook van ‘goh, hij is wél vrolijk hè’.

Stinkende zwervers als oplossing. Om mensen die elkaar anders nors voorbij lopen heel even met elkaar in contact te brengen. Briljant.

You may also like

Leave a Comment